ONDERHOUD

Een auto waarmee je op het circuit rijdt, af en toe een drift-dagje pakt, een paar rondjes op de Ring aflegt of gewoon sportief berijdt heeft ook onderhoud nodig.

Maar, door het afwijkende gebruik zijn andere inspecties nodig dan voor regulier straatgebruik. Wij kennen de BMW's door en door en weten waar we extra naar moeten kijken. Zo kunnen we jouw auto onderhouden en de betrouwbaarheid en veiligheid op het juiste peil brengen en houden. Noem het maar een sportief-check.

Uit ervaring weten we dat een bij een race-auto gebruikelijke bolt-check (alle bevestigingen nalopen en controleren) ook bij jouw sportief bereden auto noodzakelijk is. Er zijn al veel loszittende bouten en beginnende scheurtjes ontdekt voor het te laat was.

Een circuit auto dien je altijd na te kijken voor je weer gaat rijden. Als je regelmatig bij ons komt en wij jouw auto goed kennen, en dus ook de onderhoudshistorie, is zo'n sportief-check redelijk snel gebeurt. Als alles oke is kun je met een gerust hard gaan sporten. Mocht er toch iets gerepareerd moeten worden dan ben je direct aan het juiste adres.

De meeste geprepareerde motoren gebruiken een speciale olie. Ook de versnellingsbak en differentieel hebben een andere dan originele olie. Bij zwaar belast gebruik geeft de juiste en frisse olie net een beetje extra bescherming. Bedenk dat een reparatie vaak duurder is dan een paar liter olie.

Voor de gangbare BMW's hebben we altijd de sportieve slijtdelen op voorraad: remschijven en -blokken, remleidingen, motor- en ophangrubbers, uitlaatbevestigingen, slangen en leidingen en originele bouten en moeren.

Daarnaast wordt gecontroleerd of je stoelen en gordels in orde zijn. Dit zijn zeer belangrijke onderdelen wanneer het onverhoopt mis mocht gaan. Per direct kunnen wij stoelsteunen, gordels, gordelbevestigingen, brandblussers en allerlei handige spullen leveren.

Iedere auto heeft van tijd tot tijd onderhoud of service nodig. De nieuwere auto’s gaan over het algemeen naar de dealer, de overige auto’s naar de vakgarage in de buurt, voor sommige zaken naar de fastfitters of het onderhoud gebeurt in
LEES MEER
Het Autosport onderdeel van BasRoos is een logisch gevolg van de eigen autosport activiteiten. Autosport kan bedreven worden op het circuit, maar onder beperkende omstandigheden ook op de openbare weg. Hier spreken we
LEES MEER
Een schokdemper is een belangrijk onderdeel van je auto als je het over prestaties en wegligging hebt. Zowel voor straat-auto's als voor auto's die we op het circuit gebruiken geldt hetzelfde: als je de aandrijf-, stuur- en remkrachten
LEES MEER