ONDERSTELLEN

Vooral bij onderstellen geldt dat er een groot compromis zit in een standaard onderstel. Het moet veren en dempen, prettig aanvoelen, veel belading kunnen hebben, geen herrie maken, lang mee gaan en vooral de auto onder vrijwel iedere omstandigheid op de weg houden.

Een sport-onderstel zal specifiek afgestemd zijn op de wegligging. Comfort is minder, grensbereik is vaak verder weg maar wel kleiner. Hoe ver je gaat is afhankelijk van je wensen en je mogelijkheden.

Het is belangrijk te weten dat ieder onderstel geschikt voor de straat meestal niet of minder geschikt is voor trackdays en ander licht circuit gebruik. Voor race-toepassingen is ieder straat-onderstel ongeschikt. Omgekeerd geldt ook: een circuitset is niet geschikt voor op straat, een set gemaakt voor trackdays / licht-circuit gebruik kan redelijk op straat gebruikt worden.

Wij leveren alle gangbare merken onderstellen (Sachs, Bilstein, H&R, Eibach, KW) voor de auto's die voornamelijk sportief op straat bereden worden en waar de kosten niet veel hoger mogen zijn dan van standaard dempers en veren. Informeer naar de mogelijkheden voor jouw BMW.

BasRoos Autosport levert voor BMW (en andere merken) Intrax, KW, AST en Moton onderstellen. Ruwweg heb je drie soorten: voor op straat, voor straat/trackdays/Nurburgring en uitsluitend voor het circuit.

In nauwe samenwerking met Intrax en AST worden voor de BMW’s speciale sets gemaakt afgestemd op het gebruik. Door de hoogstaande techniek van zowel Intrax als  AST en de zeer uitgebreide ervaring Bas, zowel op straat als op het circuit, kan een set samengesteld worden die een zeer goede verbetering geeft van de wegligging. Ieder set wordt speciaal gemaakt voor de auto en het gebruik ervan: echt  maatwerk dus. 

Naast dempers en veren kunnen we ook aanpassingen en verbeteringen aanbrengen aan de overige delen van de wielophanging. Het veranderen / vervangen van rubber ophangpunten, een gewijzigde uitlijning, een aangepaste hoogte en natuurlijk het veranderen van de stabilisatoren zijn zaken die de wegligging van de auto aanzienlijk kunnen veranderen en verbeteren.

Iedere auto heeft van tijd tot tijd onderhoud of service nodig. De nieuwere auto’s gaan over het algemeen naar de dealer, de overige auto’s naar de vakgarage in de buurt, voor sommige zaken naar de fastfitters of het onderhoud gebeurt in
LEES MEER
Het Autosport onderdeel van BasRoos is een logisch gevolg van de eigen autosport activiteiten. Autosport kan bedreven worden op het circuit, maar onder beperkende omstandigheden ook op de openbare weg. Hier spreken we
LEES MEER
Een schokdemper is een belangrijk onderdeel van je auto als je het over prestaties en wegligging hebt. Zowel voor straat-auto's als voor auto's die we op het circuit gebruiken geldt hetzelfde: als je de aandrijf-, stuur- en remkrachten
LEES MEER