FOTO EN FILM

2013 BMW E36 compact 318ti Zandvoort BDD

Tijdens een BDD een mooie sessie met onze 318ti Compact. In een heel wisselend veld van auto's zie je hier heel duidleijk hoe leuk het is om met de goed sturende 318ti achter de wat grotere jongens aan te jagen.

De 318ti is volledig op up-specificatie van het DNRT: standaard techniek, niet verstelbare intrax RS dempers, Toyo 888, remblokken Hawk HT10. Met zo'n 145 pk kun je veel doen als je de snelheid er een beetje weet in te houden.

Mooie van een 318ti is dat de running costs voor zo'n racertje zeer laag zijn. En mede daardoor de lol-factor zeker hoog.

Iedere keer als ik dit filmpje terug zie denk ik aan de meters en de gaatjes die ik heb laten liggen. Het kan altijd beter! Maar het blijft ook een BDD dag, racen mag, maar niet zo scherp dat het voor jezelf of anderen onverantwoord wordt.

Kwaliteit van de film is niet zo best, gemaakt met een Samsung Note 10.1 (in lage resolutie) die gelijktijdig als Trackmaster de tijden opslaat. Leuk om naderhand je prestaties in tijd te zien, aangevuld met de bijbehorende beelden. Twee delen, ieder een kleine 12 min.

 

 

VIDEO'S

Iedere auto heeft van tijd tot tijd onderhoud of service nodig. De nieuwere auto’s gaan over het algemeen naar de dealer, de overige auto’s naar de vakgarage in de buurt, voor sommige zaken naar de fastfitters of het onderhoud gebeurt in
LEES MEER
Het Autosport onderdeel van BasRoos is een logisch gevolg van de eigen autosport activiteiten. Autosport kan bedreven worden op het circuit, maar onder beperkende omstandigheden ook op de openbare weg. Hier spreken we
LEES MEER
Een schokdemper is een belangrijk onderdeel van je auto als je het over prestaties en wegligging hebt. Zowel voor straat-auto's als voor auto's die we op het circuit gebruiken geldt hetzelfde: als je de aandrijf-, stuur- en remkrachten
LEES MEER