ZO DENKEN WIJ OVER AUTORIJDEN

Het is al een hele tijd terug dat de eerste auto's gemaakt werden. De grote stap kwam vooral met de welbekende T-Ford. Deze auto maakte vervoer en verplaatsen op kleine individuele schaal mogelijk. Keuze was er niet tot nauwelijks: 1 model, 1 kleur. Al snel kwamen er meer fabrikanten en kreeg men de keuze uit vele merken en bijbehorende modellen. Auto’s waren hot en niet meer weg te denken uit het dagelijkse beeld. Met de komst van de verschillende merken en modellen ontstond er al snel een gezonde strijd. Wie maakte de mooiste, de snelste, de handigste enzovoort. Het duurde eveneens niet lang voor de eerste wedstrijden gehouden werden.

Verplaatsen doen we nog steeds. Wij rijden de meeste kilometers met woon-werk verkeer, sociale bezoeken en vakanties. Een kleine groep gebruikt de auto ook voor zijn vrije-tijds besteding. Of je van A naar B moet of dat je een trackday rijdt, wij vinden dat je dat met plezier moet doen. En dat is dan ook een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsvoering: plezier beleven aan je auto.

Wanneer je een bezoek brengt aan BasRoos Autoservice & Autosport dan zal het opvallen dat je in een 'andere' garage terecht gekomen bent. Ook hier wordt aan auto's gewerkt, gerepareerd en gemonteerd. Maar dat alles in een combinatie die in de meeste garages niet aanwezig is. Er zijn in mijn garage twee groepen auto’s te onderscheiden: één waarmee we onze dagelijkse dingen doen zoals woon- en werkverkeer, boodschappen, familiebezoek en vakantie. En een groep waarmee we onze hobby of liefhebberij uitvoeren: geprepareerde auto’s voor sportief straatgebruik, trackdays en autosport.

De auto's uit de eerste groep komen vooral voor regulier onderhoud, reparaties en de jaarlijkse apk keuring. Onderhoud wordt meestal gepland uitgevoerd, van een simpele olieverversing tot een uitgebreide inspectie met het daarbij behorende onderhoudsplan. Uiteraard verzorgen we voor deze auto's de verplichte keuringen, al dan niet in combinatie met een onderhoudsbeurt. Reparaties zijn vaak minder goed te plannen: een auto vertoont een mankement en je wilt dat het liefst zo snel mogelijk gemaakt hebben. We kunnen slecht zonder onze auto. Ook daar spelen we op in. Met onze kennis van de twee merken kunnen we de meeste problemen snel en doeltreffend verhelpen.

We richten ons in deze groep auto's voornamelijk op de merken BMW en MINI. Heb je daarnaast nog een ander merk auto in je bezit dan is deze natuurlijk ook welkom. We kunnen wat dat betreft vrijwel ieder merk in onderhoud nemen. Binnen het merk BMW zie je vooral de 1, 3, 5, X, Z en M series. De 6 en 7 serie blijft een beetje buiten onze aandacht.

Bij ons zie je regelmatig oudere modellen uit de 3 en 5 serie, de E30, E34 en de E36 komen het meeste voor. Maar ook een E21, een E24 of een E28  kun je bij ons tegen komen.

Bij de MINI gaat het om de modellen vanaf 2000: de One’s, Cooper’s, de Cabrio’s. Een JCW zien we niet zo veel, maar welkom is ‘ie wel. De oudere typen Mini’s verwijzen we door naar de specialisten voor dit model. Deze klassieker heeft zo zijn eigen aandachtspunten en dat laten we graag over aan de specialisten van dit type.

De auto's uit de tweede groep zijn vrijwel zonder uitzondering van het merk BMW. Deze achterwiel aangedreven auto's lenen zich bij uitstek om sportief bereden te worden. Ze hebben van huis uit al heel veel techniek mee gekregen om hun prestaties te leveren: de al genoemde achterwiel aandrijving, een goed doordacht onderstel, keuze uit kleine maar ook hele dikke motoren, goede remmen en natuurlijk de bekende 'freude am fahren'. Vooral dat laatste, een echte rijders-auto, zorgt er voor dat  veel autoliefhebbers kiezen voor het merk BMW. Voor de MINI geldt natuurlijk dat het een modellenserie op zich is, het is een moderne tijdsicoon. Je kiest niet voor een MINI omdat je een auto nodig hebt. Het is een doordachte keuze, een aanvulling op jezelf. Een MINI is een statement aan je omgeving.

Wat heeft dit alles nu met autorijden te maken? Heel veel. Bijna al onze klanten gebruiken de auto dagelijks. Helaas is het vaak zo druk dat er veel tijd in de auto doorgebracht wordt. En dat wordt er een stuk gezelliger op als je dat doet in een fijne auto: jouw fijne auto. En wij zorgen er voor dat je dat kunt doen en vooral ook kunt blijven doen.

Iedere auto heeft van tijd tot tijd onderhoud of service nodig. De nieuwere auto’s gaan over het algemeen naar de dealer, de overige auto’s naar de vakgarage in de buurt, voor sommige zaken naar de fastfitters of het onderhoud gebeurt in
LEES MEER
Het Autosport onderdeel van BasRoos is een logisch gevolg van de eigen autosport activiteiten. Autosport kan bedreven worden op het circuit, maar onder beperkende omstandigheden ook op de openbare weg. Hier spreken we
LEES MEER
Een schokdemper is een belangrijk onderdeel van je auto als je het over prestaties en wegligging hebt. Zowel voor straat-auto's als voor auto's die we op het circuit gebruiken geldt hetzelfde: als je de aandrijf-, stuur- en remkrachten
LEES MEER